Over Jenseits von Belgien

14 sep
Outer - Buurthuis De Pallieter

Jenseits von Belgien

In het oosten van België bestaat een voor velen haast exotische samenleving: omdat ze Duitstalig is, omdat haar verleden tot de verbeelding spreekt... en omdat ze nauwelijks bekend is...

donderdag 14 september 2023 om 20:00 uur

Tim Peinen verzamelt het relaas van de Duitstalige Belgen die hij heeft ontmoet. Hij vertelt de geschiedenis van de streek van het vroegste begin tot vandaag. Een jaar lang ging hij op pad om ter plaatse de sporen te zoeken waarover hij had gelezen en gehoord. Die beelden vormen de rode draad van zijn lezing. Door zijn vertrouwdheid met de streek en haar bevolking biedt hij tegelijk een blikopener: wie zijn de Duitstalige Belgen vandaag? Wat doen ze? Hoe kijken ze naar zichzelf, naar België, naar de wereld?

Tim Peinen is historicus noch reisgids, maar behept met veel liefde voor Duitstalig België. Hij trekt met open vizier door Duitstalig België en haalt nieuwsgierig - enthousiast banden met Duitstalige Belgen aan. Onder meer dankzij intense contacten met lokale historici is hij al meer dan 15 lang getuige van de eerste geschiedkundige ontsluiting van de regio en haar bevolking, zonder taboes.

Prijzen

Ticket Prijs
Davidsfonds leden en min- 25 jarigen € 5,00
Standaard tarief € 8,00

Graag vooraf inschrijven via ons secretariaat:

davidsfonds.outer@proximus.be  of tel: 054/32.64.68

Betaling op rek.nr. BE24 7371 1707 8538 van Davidsfonds Outer