Daguitstap Oudenaarde 3 juni 2023

oudenaarde1.jpg

Daguitstap Oudenaarde 3 juni 2023

op 3 juni 2023 om 14:59

Op zaterdag 3 juni 2023 trokken we op daguitstap naar Oudenaarde. Met een bezoek aan het MOU en het Centrum Ronde van Vlaanderen, en een stadswandeling stond er heel wat op het programma.

De daguitstap bracht ons dit jaar naar Oudenaarde. De voormiddag brachten we door in het mooie stadhuis met een gegidst bezoek aan het MOU (Museum Oudenaarde). De verhalen en historiek achter de vele 16de eeuwse wandtapijten was bij velen onder ons nog onbekend. Naast de wandtapijten kon ook de indrukwekkende zilvercollectie, de 'Wunderkamer' en de Volks- en Schepenzaal ons danig bekoren.

oudenaarde3 oudenaarde4 oudenaarde5 oudenaarde6

Na een lekkere maaltijd in het Centrum Ronde van Vlaanderen was er de keuze tussen een stadswandeling en een bezoek aan het Centrum Ronde van Vlaanderen.

Met meer dan 100 geklasseerde monumenten schuilt er om elke hoek in Oudenaarde wel een indrukwekkend pand met een interessante geschiedenis. Dankzij het mooie zonnige weer kwamen de historische gebouwen nog meer tot hun recht.

oudenaarde9 oudenaarde10

De wielerliefhebbers konden hun hart ophalen en de sfeer beleven van de jaarlijkse wielerhoogdag, de Ronde van Vlaanderen. Fietsen, truitjes, talrijke foto's en beeldmateriaal katapulteerden je terug naar een van de vele memorabele edities.

oudenaarde8 oudenaarde7

De dag sloten we af op een zonnig terras op de markt.

oudenaarde1

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit